همشهری آنلاین: حکم بازداشت ۴۲ روزنامه‌نگار از سوی دادستانی ضد ترور استانبول صادر شده است. عفو بین‌الملل نیز گزارش داده که زندانیان پس از کودتا در ترکیه مورد شکنجه و تجاوز قرار می‌گیرند.

حکم بازداشت ۴۲روزنامه‌نگار در ترکیه صادر شد

به گزارش دويچه وله، کودتای ۱۶ ژوئیه ترکیه همچنان بر سر این کشور سایه انداخته است. حکومت ترکیه پس از یک سلسله اقدامات امنیتی، از جمله اعلام سه ماه وضعیت اضطراری، حالا دستور بازداشت روزنامه‌نگاران این کشور را صادر کرده است.

به گزارش روزنامه حریت، دستور این بازداشت‌ها را عرفان فیدان"، دادستان ویژه ضد ترور در استانبول، صادر کرده است. هنوز مشخص نیست که آیا این احکام اجرا شده و کسی دستگیر شده است یا نه.

نام نازلی ایلی‌چاک، نماینده سابق پارلمان ترکیه و مقاله‌نویس مشهور این کشور نیز در میان لیست بازداشت‌شدگان قرار دارد. به گزارش رسانه‌های ترکیه گویا نیروهای پلیس برای دستگیری این روزنامه‌نگار به خانه‌اش رفته‌اند ولی او در تعطیلات و سفر بوده است.

ایلی‌چاک در سال ۲۰۱۳ به دلیل نوشتن گزارش‌های انتقادی ‌درباره فساد اقتصادی در ترکیه از روزنامه "صباح" که به دولت نزدیک است، اخراج شد.

صدور حکم بازداشت روزنامه‌نگاران در پی یک سری دستگیری‌های دیگر صورت گرفته است. روز جمعه پس از اعلام انحلال گارد ریاست جمهوری ترکیه، حکم بازداشت ۳۰۰ نفر از اعضای این گارد صادر شد.

به گزارش سی‌ان‌ان ترک، ۲۸۳ نفر از این لیست تا کنون بازداشت شده‌اند. گارد ویژه ریاست جمهوری ترکیه در مجموع ۲۵۰۰ عضو دارد.

از زمان کودتای نافرجام ترکیه تا کنون، یعنی در عرض کمتر از ۱۰ روز، ۶۰ هزار سرباز، پلیس، کارمند دولت و معلم از خدمت تعلیق شده‌اند، بیش از ۱۳ هزار نفر دستگیر شده و نزدیک به ۶ هزار نفر نیز در بازداشت موقت به سر می‌برند.

  • شکنجه و تجاوز در زندان‌های ترکیه

سازمان عفو بین‌الملل گزارش داده که شواهدی قابل باور مبنی بر شکنجه در زندان‌ها و بازداشت‌گاه‌های ترکیه وجود دارد. بنا بر این گزارش، زندانیان در زندان‌های رسمی و غیر رسمی کتک خورده و مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند.

عفو بین‌الملل از دولت ترکیه خواسته تا هرچه سریعتر به ناظران مستقل اجازه دیدار با تمامی کسانی را بدهد که پس از کودتای نافرجام این کشور دستگیر شده‌اند. این سازمان تعداد افراد دستگیر‌شده پس از کودتا را بیش از ۱۰ هزار نفر ذکر کرده است.

مسئول بخش اروپایی عفو بین‌الملل، جان دال‌هوئیسن، بدرفتاری با زندانیان در ترکیه را در رده "بسیار هشداردهنده" طبقه‌بندی کرده و از دولت این کشور خواسته که هرچه سریعتر به اینگونه رفتارهای نفرت‌انگیز پایان دهد.

  • تظاهرات در مخالفت با کودتا در استانبول

یک هفته پس از وقوع کودتای نافرجام در ترکیه، یک‌شنبه شب (۲۴ ژوئیه/ ۳ مرداد) ده‌ها هزار نفر از طرفداران و مخالفان اردوغان در کنار هم و در مخالفت با کودتا در استانبول دست به تظاهرات زدند.

بزرگترین حزب مخالف دولت ترکیه، حزب جمهوری‌خواه خلق CHP فراخوان این تظاهرات را صادر کرده بود. حزب حاکم ترکیه، عدالت و توسعه AKP نیز سپس به این راهپیمایی پیوست.
این تظاهرات در میدان تقسیم برگزار شد و تظاهرکنندگان با پرچم‌های ترکیه در آن شرکت کردند.

در جریان کودتای نافرجام ۱۶ ژوئیه، ۲۴۶ نفر در ترکیه کشته شدند. اردوغان، رئیس‌جمهوری این کشور، سه ماه وضعیت فوق‌العاده در ترکیه اعلام کرده است.

کد خبر 341169

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اروپا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha